Internet of Things

Internet of Things (IoT) este urmatoarea etapa de dezvoltare a Internetului.

Prin IoT se intelege modelul, arhitectura, unde se conecteaza “la retea” diferite echipamente, care pot comunica intre ele, sau cu omul.

Pentru ce este nevoie de IoT?

In primul rind, aceasta piata se dezvolta pentru a ridica confortul vietii noastre in propria casa, in propriul oras.

In al doilea rind, pentru siguranta noastra, si

In al treilea rind, pentru economie a timpului nostru si a finantelor.

Este placut si confortabil, cind te trezesti dimineata, iar, apa pentru cafea este deja fierbinte, automobilul este cu motorul deja pornit.

Este confortabil, si iti poate face economii, cind sistemul de incalzire trece in regim “econom” cind casa “stie” ca lipsiti de acasa, iar cind reveniti, iarasi gasiti casa calda.

Este confortabil, cind la amiaza, rolete singure se inchid pentru a va proteja de soare.

Este pentru siguranta D-stra, cind casa va anunta printr-un mesaj, ca ati uitat fierul de calcat in priza, si el s-a deconectat deja. Sau puteti fi anuntati ca aveti o scurgere de apa, sau gaz acasa, si sistemul de apa, sau gaz au fost deconectate automat, pentru siguranta D-stra si a locuintei.

Exemple sint multe, care arata ca, in suma, tot cu ce poate sa se ocupe IoT, sint lucruri foarte importante si ne ciocnim de ele in fiecare zi.

Daca vorbim nu numai despre propria casa, dar despre oras. Va imaginati, ca o aplicatie pe telefon sa va recomande unde sa parcati masina in centrul orasului? Sau modul de lucrul a semafoarelor sa fie dinamic, in masura de fluxul masinilor? Si aici, cimpul de implementare a IoT este foarte larg.

Parerea noastra, ca acest domeniul este relativ tinar si are foarte multe posibilitati de dezvoltare a diferitor tehnologii, sisteme, produse.

La fel, sintem foarte entuziasmati, de a fi parte din acei care vor dezvolta IoT in viitor.